Hlinecký přejetý salám z Řeznictví U Švandů získal prestižní ocenění
Profilovka
23. 05. 2023.
visibility 1301

Ve 14. ročníku soutěže o prestižní značku Regionální potravina v Pardubickém kraji vyhrál v kategorii masných trvanlivých výrobků „Hlinecký přejetý salám“ z Řeznictví U Švandů. V kraji se o ocenění ucházelo celkem 159 výrobků od 34 místních výrobců. Značku Regionální potravina mohou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců.

„Náš výrobek „Hlinecký přejetý salám“ vyhrál ve 14. ročníku soutěže o prestižní značku Regionální potravina v kategorii masných výrobků trvanlivých. Jsme velice rádi za toto ocenění, které patří celému našemu týmu," sdělil Martin Švanda, jednatel společnosti Řeznictví Švanda s.r.o.

V Hodnotitelské komisi zasedli jako obvykle zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Komisí navržené výrobky získají na základě ocenění potvrzeného ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou označení Regionální potravina. Ocenění si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení 9. června na akci Den Pardubického kraje.

„Mám obrovskou radost, že je o soutěž Regionální potravina mezi výrobci v Pardubickém kraji tak velký zájem – již několikátým rokem se počet přihlášených produktů pohybuje přes sto padesát. To v předešlých letech nebylo pravidlem. Skvělé rovněž je, že také v tomto regionu se hodnotitelské komisi podařilo vybrat vítězné výrobky ve všech kategoriích. Je vidět, že Pardubický kraj má na poli lokální produkce co nabídnout. Výhercům bych chtěl ze srdce pogratulovat a samozřejmě děkuji všem ostatním výrobcům za účast – vybrat ty nejlepší výrobky nebylo vůbec jednoduché.“ – řekl krajský koordinátor Pardubického kraje Lukáš Vacek.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Jedním z nejviditelnějších marketingových nástrojů je podpora značky v médiích. Například v pořadech: Kluci v akci, Pečení na neděli či Herbář. Pravidelně se se značkou Regionální potravina můžete setkat v časopisech Apetit, Gurmet, Forbes a na významných akcích jako jsou dožínky na Letné, vinobraní na Pražském hradě a Země živitelka. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

 

Zdroj: Pardubickykraj.cz

Nejčtenější
1
Post image
2
Post image
3
Post image