Řeznictví U Švandů převzalo ocenění Regionální potravina za výrobek Hlinecký přejetý salám
Profilovka
14. 06. 2023.
visibility 1505

Na akci Den Pardubického kraje převzalo ocenění Regionální potravina Pardubického kraje 2023 Řeznictví U Švandů za výrobek Hlinecký přejetý salám. Slavnostní předávání se konalo na Pernštýnském náměstí v Pardubicích a oceněno bylo uděleno v devíti kategoriích. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali ředitel RO Hradec Králové Aleš Sobel a náměstek ministra Radek Lanč. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.

V kraji se o značku Regionální potravina ucházelo celkem 159 výrobků od 34 místních výrobců. Označení mohou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. „Srdečně gratulujeme všem oceněným a jsme nadšeni, že můžeme představit to nejlepší, co zdejší výrobci - Řeznictví Sloupnice s.r.o., Řeznictví u Švandů, Mlékárna Juliana, ZD Sloupnice, Naše DOBRÁ pekárna, Cukrárna Rohovládova Bělá, Restaurace a pivovar Faltus Česká Třebová, Ekofarma KOZOZEL a Zmrzka Bellezza přinášejí," zaznělo při slavnostním předávání ocenění Regionální potravina Pardubického kraje 2023.

„Náš výrobek „Hlinecký přejetý salám“ vyhrál ve 14. ročníku soutěže o prestižní značku Regionální potravina v kategorii masných výrobků trvanlivých. Jsme velice rádi za toto ocenění, které patří celému našemu týmu," uvedl Martin Švanda, jednatel společnosti Řeznictví Švanda s.r.o.

V Hodnotitelské komisi zasedli zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Komisí navržené výrobky získají na základě ocenění potvrzeného ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou označení Regionální potravina.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Jedním z nejviditelnějších marketingových nástrojů je podpora značky v médiích. Například v pořadech: Kluci v akci, Pečení na neděli či Herbář. Pravidelně se se značkou Regionální potravina můžete setkat v časopisech Apetit, Gurmet, Forbes a na významných akcích jako jsou dožínky na Letné, vinobraní na Pražském hradě a Země živitelka. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

 

Zdroj: Pardubickykraj.cz

Nejčtenější
1
Post image
2
Post image
3
Post image